الخميس، 21 يوليو 2011

كفتة الارز بطريقة جديدة



جايبة اكلة جميلة جدا ومش مكلفة وتعمل عدد كتير
المقادير:            بصلة مفرومة              2 كوب ارز مسلوق           
                          ربع ك لحم مفروم           2بيضة                                                           
                          بقسماط ناعم                حزمة شبت وبقدونس وكسبرة مفرومة
                          ملح وفلفل وكسبرة ناشفة
                          3فص ثوم مفروم

الطريقة:  نسلق الارز ولكن لايكون معجن يكون معتدل,ونغسلة كويس بالماء ونصفية ونضعة على جنب حتى يبرد.
            نحضر طبق غويض ونضع فية المكونات السابقة كلها ونقلبة جيدا حتى يكون متجانس مع بعضة,ممكن تضعى المكونات كلها فى الكبة اسهل .
            تضعى بقساط حتى يكون متماسك الخليط.
           ناخد شوية شوية ونعمل الكفتة حسب الشكل الى عايزاة بس ماتبقاش صغيرة اوى ولا كبيرة متوسطة لانها لو صغيرة هتبوظ 
           لما تضعيها على البخار ولو كبيرة هتاخد وقت كبير فى السوى.
           نضع الكفتة على البخار لمدة 10 دقائق.
           ونتركها تبرد وبعد ذلك نحضر طاسة بها زيت غزير للقلى ونقوم بتتبيلة الكفتة فى البيض ثم البقسماط ونضعها بالزيت.
         ( ملحوظة )
          الكمية دى هتعمل عدد كفتة كتير ممكن تضعى الكمية المناسبة بالفريزر بتفضل محتفظة بنفسها مابيحصلهاش حاجة.

          ارجو ان تنال اعجبابكم 
          

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق