الخميس، 21 يوليو 2011

طريقة عمل الفراخ البانيه بطريقة جديدة


الكمية                         تكفى4 أشخاص
وقت التحضير               30 دقيقه
وقت الطهى                   5 دقائق
المقادير:                صدور فراخ                 فلفل وملح وطماطم وليمون
                               علبه زبادى                  زيت او سمن وبقسماط
                                بصل
التحضير:
أضيفى الزبادى الى الفراخ ليعطيها لون محمرا سريعا ...ويجعل البانية طرى...ويعطى مزازة على الفراخ مختلفة عن الطعم العادى.
تجهزى التتبيله بوضع كل من( صدور الفراخ والفلفل والطماطم والليمون والملح والبصل ) فى الخلاط ونضربها جيدا.
ثم تضعى هذة التتبيلة على الفراخ واتركيها لمدة ساعة.
ثم بعد الساعة تضعي عليها البقسماط وتضغطى جيدا عليها حتى تتشبع بالبقسماط.
ثم يسخن الزيت او السمن وتضعى بها البانية ولو حبيتى تضيفى نكهة للزيت ضعى حبة ليمون بالزيت.
(ملحوظة)
لا تستخدمى البيض فى هذة الاكلة يمكن الاستغناء عنة  فالزبادى يجعل البانية طرى.
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق